Terapie prin Artă by Create.Act.Enjoy

Status: Fundraising

Terapie prin Artă by Create.Act.Enjoy este un proiect socio-cultural care pune la dispoziția oamenilor din spitale activități recreative realizate de artiști profesioniști, cu sprijinul voluntarilor.

Metodele de lucru propuse de noi vin în completarea terapiei clasice și mizează pe faptul că starea de bine (well-being) este dată, pe lângă satisfacția materială, de o stare emoțională și psihică echilibrate și de o viață socială care permite accesul la cultură.

Activitățile pe care le desfășurăm în spitale stimulează dezvoltarea de abordări interdisciplinare prin întrepătrunderea artelor – teatru și performance, muzică, artă manuală, realitate virtuală, film și fotografie, implicand activ pacienți, aparținători și cadre medicale.

22.12% Complete
Suma:

2,212 RON

Galantomi:

2

Donatii:

23

Target:

10,000 RON

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Terapie prin Artă by CAE reprezintă o acțiune de intervenție directă, participativă și generatoare de efecte pe termen mediu și lung, destinată persoanelor și grupurilor afectate de pandemie – personalul medical și pacienții - din cadrul a 5 spitale din Cluj-Napoca. Acțiunile propuse au ca scop ameliorarea simptomelor de burnout la personalul medical și reducerea anxietății și a solitudinii în rândul pacienților.

Construit pe importanța pentru o viață sănătoasă, a echilibrului dintre fizic, psihic și emoțional, proiectul intervine, cu ajutorul activităților creative și recreative, în sprijinul unui grup de beneficiari pe care contextul pandemiei i-a transformat, în decursul ultimului an, în persoane extrem de vulnerabile – personalul medical suprasolicitat și pacienții internați, indiferent de afecțiune.

În perioada iulie - septembrie 2021 ne propunem să realizăm ateliere creative pentru personalul medical, transformarea a 3 curți de spital în spații de relaxare, crearea de instalații artistice și convorbiri telefonice cu pacienții internați, cu scopul reducerii sentimentului de solitudine. 

 

Bugetul pe care ne propunem să îl strângem prin intermediul Galantom (10.000 lei) asigură realizarea unor serii de ateliere pentru reducerea simptomelor de burnout în rândul personalului din cele 5 spitale.